Søg
Avanceret søgning.
10-08-2010 22:58:05

Nightvision Information

Er du førstegangs køber af en nat kikkert, så læs denne introduktion til natkikkerter.

Hvad er en natkikkert?
En natkikkert er IKKE en lysfølsom kikkert, som nogen fejlagtig tror. En lysfølsom kikkert betyder blot, at objektivet på kikkerten er fremstillet således, at den opfanger mest muligt lys. En natkikkert derimod er udstyret med elektronik, som aktivt omformer/forstærker elektroner mange tusinde gange, så det bliver muligt at se selv i total mørke. Dette er ikke muligt med en lysfølsom kikkert.

Natkikkerter benævnes med følgende ord:

  • Natkikkert
  • Nat kikkert
  • Nightvision
  • Night Vision

Da de fleste mennesker ikke har kigget i en nat kikkert, er det svært at forestille sig, hvordan "billedet" tager sig ud i en nat kikkert. Det kan også være svært at bestemme sig, hvilken natkikkert man så skal købe.

Det er vigtigt at vide, at en nat kikkert ikke er beregnet til at se langt med. Den er beregnet til at se i mørke. Man skal derfor ikke forvente, at man kan se ligeså langt med en nat kikkert, som man kan med en alm. dagkikkert. Derudover skal man også vide, at selve billedet i nat kikkerten ikke har samme skarphed, som en alm. dagkikkert. "Billedet" i en nat kikkert er grønligt eller sorthvidt.

Natkikkerter er delt op i 3 kategorier, som hedder generation 1, generation 2 og generation 3. Der er stor forskel på disse generationer, ligesom der også er stor forskel i prisen. Det er derfor vigtigt, at man som køber gør sig klart, hvad man vil benytte sin nat kikkert til.

Generation 3 natkikkerter er natkikkerter af bedste kvalitet og med det bedste "billede". Generation 3 natkikkerter er omfattet af internationale regler, hvorfor man skal have tilladelse til at sælge disse natkikkerter. Skal du rejse udenfor Europa med en generation 3 natkikkert, anbefaler vi, at du kontakter os for vejledning. En ny Gen 1 eller 2 model, - kan være bedre end en Gen 3, - der er brugt op.

Vore generation 2 nat kikkerter er nat kikkerter af utrolig god kvalitet. Vore generation 2 nat kikkerter har et utroligt godt "billede", især set i forhold til prisen. Med vores generation 2 nat kikkerter har du mulighed for at se helt op til 700 m. Generation 2 nat kikkerter er også omfattet af strikse internationale regler. Skal du rejse udenfor Europa med en generation 2 natkikkert, anbefaler vi, at du kontakter os for vejledning. 

Generation 1 natkikkerter har ikke samme billedkvalitet, som generation 2 og 3, men er særdeles velegnet til en række opgaver. Vore generation 1 nat kikkerter er det bedste, som findes på markedet. De kan bruges på afstande af op til 270 m. Generation 1 nat kikkerter blev lavet, da man gerne ville tilbyde denne teknologi til private personer. For ikke så mange år siden var det umuligt for private, at anskaffe sig en nat kikkert. Dels var prisen meget høj, dels var alle nat kikkerter omfattet af den restriktive US export License. Efterhånden som teknologien blev bedre, besluttede man sig for, at lempe på reglerne, og der blev givet mulighed for, at man kunne producere nat kikkerter til private.


Alle nat kikkerter forstærker eksisterende lys x-antal gange. Det vil sige, at der skal være én eller anden form for lys tilgængelig for at man kan se et "billede" igennem nat kikkerten. Det kan være gadebelysning et stykke væk, måne, stjerner m.m. Vore nat kikkerter har imidlertid ofte indbygget IR-lyskilde, hvorfor det er muligt at se et meget klart billede, selvom der er totalt mørkt. F.eks. hvis man er inde i en bygning. Så aktiveres nat kikkertens IR, hvorefter man meget klart kan se i mørke. Det er dog vigtigt at vide, at nat kikkertens IR har en begrænset rækkeevne. Nat kikkertens IR virker på afstande af op til 150 m.

For at forbedre ydeevnen af vore nat kikkerter tilbyder vi vore kunder forskelligt infrarødt udstyr.

Når man skal købe en nat kikkert, så er det vigtigt at man sætter sig lidt ind i de enkelte produkter, da der er meget stor forskel på kvaliteten af nat kikkerter. For at sige det som det er, så findes der mange nat kikkerter på markedet af ringe kvalitet. Der er mange producenter af nat kikkerter, som helt ukritisk roser deres produkter og giver brugeren et falsk indtryk af, hvad nat kikkerten kan. F.eks. kan du nemt komme ud for, at de skriver at en nat kikkert forstærker lyset 35.000x. Her kan man som førstegangskøber nemt tænke, at det må være en rigtig god nat kikkert. Det er vigtigt at vide, at dette slet ikke behøver at være tilfældet. En nat kikkerts lysforstærkelse fortæller ikke i sig selv noget om, hvor god den er.

Natkikkertens objektiv og lysforstærknings tube er en meget vigtig del af nat kikkerten, og man kan sagtens komme ud for, at en nat kikkert med 15.000x lysforstærkelse er bedre end en nat kikkert med 35.000x lysforstærkelse. Iøvrigt, så har vi set, at op imod 95% af de natkikkerter, hvor producenten lover 35.000x lysforstærkning slet ikke holder. Langt fra endda.

Vi har set, at forhandlere og producenter bruger ord som "genkendelsesafstand" og "detection range", hvorefter de giver X antal meter for disse 2 "parametre". Lad det være sagt én gang for alle. Disse 2 ord siger INTET og er kun udtryk for, at producenter og forhandlere forsøger at lovprise deres produkter mest muligt. Du kan spørge dig selv, hvad dækker ordet "genkendelsesafstand" Hvad er det der skal genkendes. Er det en mand og en kvinde, eller et hus og en elefant Det samme gør sig gældende for "Detection range". Dernæst, så opgiver man x-antal meter for, på hvor lange afstande man kan bruge den enkelte natkikkert, os inklusive. Bl.a. vil man kunne se, at der for en nat kikkert står angivet 200m. Man kan sagtens se foreksempel et hus på 200 meters afstand, men kan kan IKKE skyde et vildsvin i Polen på 200 m afstand med en generation 1 natkikkert. Vi anbefaler derfor, at man kontakter os telefonisk eller pr. email for at få afklaret, hvilken natkikkert man har brug for. Når alt det her er sagt, så kan man bruge natkikkerter til rigtig mange ting og få stor glæde af dem, man skal bare have det rigtige grej til formålet.

DERFOR, når du skal købe en nat kikkert, så gør op med dig selv, hvad du skal bruge den til. Hvis du blot skal bruge den til lidt "sjov", så er det ikke nødvendigt at købe f.eks. en generation 2 nat kikkert. Hvis du derimod skal bruge den til professionel overvågning, så kunne det være en god ide at købe en generation 2 nat kikkert, evt. sammen med noget af vores infrarøde udstyr.

Vi håber, at vi med denne lille vejledning, kan give førstegangskøbere en bedre ballast, når de vil købe en nat kikkert. Har du nogle spørgsmål om natkikkerter, er du meget velkommen til at skrive til mail@rms-gallery.dk ringe til os på tlf. 33 11 8338, hvor vi på bedste vis vil besvare dine spørgsmål.

PUBLICER

· Kraftige luftvåben uden tilladelse · Besøg butikken, - se og mærk de mange NYHEDER ... før de kommer på nettet! · Demo og brugte våben frasælges · Svampeknive · Tools fra 99,- · Knive fra 49,- · Luftpistoler fra 395,- · Kvalitets el-air-soft-guns kit fra 1.197,- · Handsker fra 149,- · Rigtige beskyttelsesmasker fra 249,- · Børnebuegrej · Paintball komplet kit til 2 personer 1.998,- · Luftriffelkit fra 999,- · Gerberknive · Clock gaspistol, pakkeløsning 1.300,- · Lovlige 4,5 mm luftvåben · 6 mm BB ammunition - indhent tilbud … Oprydningstilbud på softairguns · demo- og testmodeller sælges